Femke vd Hoeven geslaagd voor jurycursus "8"

Om meisjes wedstrijden van synchroonzwemmen op junior- en seniorniveau te laten zwemmen, moeten er uiteraard ook juryleden geleverd worden. Nu er vier meisjes van Neptunus '58 op junior-niveau zwemmen, moest er dus ook op dat niveau een jurylid geleverd worden. Femke vd Hoeven heeft jaren geleden, samen met Farina van Liempd, de jurycursus "9" gevolgd, waarmee wedstrijden op Age 1 en Age 2 niveau gejureerd mogen worden.
De afgelopen maanden is Femke druk aan de slag gegaan om de "8"-cursus te mógen volgen. Daaraan worden namelijk een aantal eisen gesteld, onder andere het beoordelen van verschillende figuren- en uitvoeringenwedstrijden. Uiteindelijk moest er tijdens de cursus nog zo'n 25 uur theorie- en praktijkles gevolgd worden.

Ook het examen was uitgebreid, met een theorie-examen en een praktijkexamen waarbij zowel figuren als soli, duetten en groepsnummers beoordeeld moesten worden.

Femke is geslaagd voor haar examens, en mag dus vanaf nu jureren bij alle niveaus. Ook mag ze als scheidsrechter fungeren bij diplomasessies op aanloopniveau, waardoor Neptunus '58 nu geen juryleden van buiten de vereniging nodig heeft.

Femke gefeliciteerd!